Tre snabba frågor…

Vi har fått en pratstund med Erik som nyss genomförde en lektion med pulsmätare kopplad kring bröstkorgen. Erik och hans kamrater jobbade två varv cirkelträning utomhus följt av en högintensiv fotbollsmatch. Syftet var att eleverna skulle arbeta minst 20 min i ”zonen” (70-90% av maxpuls).

erik

Vad har du gjort bra den här lektionen?

Jag har jobbat mycket för att få upp min puls.

Vad har du lärt dig idag?

Hur mycket jag behöver jobba för att hamna i ”zonen” (70-90% av maxpuls).

Vad kan du göra annorlunda nästa gång?

Jag var mer i ”zonen” på fotbollen än på cirkelträningen, nästa gång ska jag jobba mer på stationerna.

Vi tackar Erik för att han ställde upp i ”3 snabba frågor…”. Min egen reflektion så väl som elevernas var att det upplevdes som mycket positivt med puls-mätarna. Erik och majoriteten av hans kamrater uppfyllde målet med 20min fysisk aktivitet i ”zonen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *