Självskattning / Exit-tickets

Under v. 45 när åk 7-9 arbetade med Tabata avslutade vi veckans andra lektionspass med att eleverna fick göra en självskattning över sin prestation under veckans idrottslektioner.

Det kan vara nyttigt för eleverna att själv få reflektera kring sin egna prestation och även nyttigt för mig och min kollega Christoffer att se hur eleverna skattar sig själv på betygsmatrisen och vilka argument de använder för att motivera deras val.

Vi använde oss av en enkel ”post-it lapp” där eleverna fick fylla i sitt namn, vilken nivå i betygsmatrisen som de nått upp till och även berätta vad de gjort för att nå ditt.

Förmågan vi arbetade med var den som handlade om ”Deltagande”, enligt matrisen bedöms följande:

E-nivå:

– Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.

C-nivå :

– Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.

A-nivå:

– Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.

exit-ticket

Några elever valde att arbeta med pulsmätarna för att kunna se hur länge de var aktiva i den optimala zonen (70-90% av maxpuls) och använde det i sin exit-ticket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *