Innebandy åk 4 och 5

Under två veckors tid har åk 4 och 5 tränat sig i olika färdigheter med boll och klubba. Syftet med lektionerna har varit att träna bollkontroll med klubban, passningsövningar och skottövningar. Vi har också spelat match i lag där syftet är att alla elever är delaktiga och får känna på bollen.

Floorball_ball

Genom att använda rätt grepp och handplacering på klubban blir det lättare att styra bollen och sikta när man ska skjuta. Detta ställer krav på hand-öga koordination. Vid matchspel vill vi att eleverna tränar sig i begrepp som att undvika ”passningsskugga” samt genomföra snabba rusher med start, stopp och vändningar.

Syftet med att spela innebandy under idrottslektionerna är också att förbereda eleverna för innebandyturneringen som arrangeras i Västra Ingelstad Sporthall, vilket innebär att våra eleverna har ”hemmaplan”. Fyra skolor är representerade; Herrestorpsskolan, Södervångsskolan, Framtidskompassen i Vellinge och så våra elever från Framtidskompassen i Västra Ingelstad.

Vi hade 4 pojklag och 2 flicklag anmälda och när domarna blåst av den sista finalen så stod ”Framtidskompassen Västra Ingelstad lag 1” som segrare på pojksidan och ”Framtidskompassen Västra Ingelstad lag 2” som segrare på flicksidan.

JohanMål

Johan firar ett av sina mål

TjejernaMål

Tjejerna i ”lag 2” gratulerar varandra efter ett mål i finalen.

Vi glädjs med framgångarna och kan konstatera att flera elever har mycket goda kunskaper i innebandy och vi ser även att de som inte spelar på fritiden blivit säkrare i sin teknik med klubban.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *